Studio antidote is een Rotterdamse architectuurstudio. Ik ontwerp gebouwen die fungeren als oplaadpunt, die sprankelend en hoopgevend zijn en een positieve impact hebben op bewoners en omgeving. Met veel geestdrift en discipline werk ik samen met partners en gebruikers aan woningen, interieurs, bijzondere transformaties en ontwerpend onderzoeksprojecten.
Samenwerken
Ik werk persoonlijk en ontzorgend samen met jou als opdrachtgever, van start tot oplevering. Samen brengen we alle noden en wensen in kaart, om zo te zorgen voor een duidelijk startpunt. Aan de hand van een zorgvuldig en transparant ontwerpproces, komen we tot frisse, heldere ontwerpen. Vanaf de eerste schets tot en met het laatste detail worden alle schetsen, tekeningen, maquettes en impressies met zorg en passie voor het vak opgezet en uitgewerkt. Als architect in Rotterdam werk ik graag intensief samen met experts uit andere disciplines: collega architecten, bouwbegeleiders en adviseurs, waardoor we flexibel zijn en grotere projecten aankunnen.


Gezonde gebouwen met een positieve impact
Een gebouw of verbouwing maakt de wereld zelden beter. Bij studio antidote streef ik naar een ‘tegengif’: het ontwerp van een gebouw inzetten voor een ommekeer. Ik ontwerp, bedenk en adviseer oplossingen om met gebouwen een positieve impact te maken. Daarbij volgen we slimme ontwerpstrategieën, waarbij goede oriëntatie en doordachte daglichttoetreding zorgt voor een minimale energievraag en maximaal gebruikscomfort. We (ver)bouwen voor de toekomst, door te isoleren, te vergroenen, en de waterberging te verbeteren.
Natuurlijke en herbruikbare materialen
Een duurzaam ontwerp begint bij behouden van wat goed is. Met minimale ingrepen zorgen we voor meer ruimtelijkheid of een logischere indeling. Waar we nieuw bouwen, ontwerpen we met tijdloze en natuurlijke materialen, die mooi verouderen en een lange levensduur hebben. Zo biedt bouwen met hout een duurzaam alternatief met veel flexibiliteit en precisie, waardoor de hoeveelheid bouwafval wordt beperkt. Daarnaast onderzoeken we waar mogelijk of het gebouw (deels) te vervaardigen is uit tweedehands bouwmaterialen en passen we het ontwerpproces daar op aan: door vanaf de start van het traject te inventariseren welke materialen voorhanden zijn en deze als uitgangspunt te nemen.


Maatschappelijke impact met architectuur
Ik zet me in voor de ontwikkeling van flexibele, maar bovenal menselijke oplossingen voor de huidige vluchtelingencrisis: hoe kan architectuur ingezet worden om met minimale middelen, mensen op de vlucht enigszins zacht te laten landen? Kan architectuur een natuurlijk contact tussen nieuwe Nederlanders en omwonenden stimuleren en de kloof verkleinen? Door middel van ontwerpend onderzoek proberen we concrete ruimtelijke oplossingen voor dit vraagstuk te formuleren
Op zoek naar een duurzame architect?
Ik begeleid je graag van eerste schets tot oplevering en sta je project bij in elke ontwerpfase. Neem contact op voor een kennismaking en ontdek hoe we jouw dromen kunnen vertalen naar een duurzaam en praktisch ontwerp.
Plan een gesprek
